Press "Enter" to skip to content

Tagfelvétel

Az Alapszabály a tagfelvételről:

A Céh tagjai közé a felvételt írásban kell kérni. A jelentkezésnek tartalmaznia kell a tagfelvételi feltételt igazoló önéletrajzot, az alapszabályban foglaltak elfogadását és a tagdíjfizetési kötelezettség vállalását. A felvételhez szükséges két tag írásos ajánlása is. A felvételről a Céh vezetősége határoz. Elutasítás esetén a jelentkező fellebbezhet a közgyűléshez. A felvételről a közgyűlés kétharmados többséggel dönt.”

Kiegészítés:

A jelentkezőnek legalább kétéves publikációs múlttal kell rendelkeznie. A két ajánlónak szerkesztőnek kell lennie, a jelentkezőnek pedig a felvételi kérelméhez csatolnia kell három megjelent, általa jónak tartott cikkét. Mindez azért szükséges, hogy a jelentkezők munkásságával az elnökség előzetesen megismerkedhessen. Az elnökség ezután terjeszti a közgyűlés elé javaslatát arról, hogy a jelöltet felvegyék-e vagy sem a céh tagjai közé.

FONTOS! Kérjük, hogy a belépési kérelmet, a két szerkesztői ajánlást, a három cikket elektronikus formában küldjék el a kritikusceh@gmail.com címre.