Press "Enter" to skip to content

Nagy Péter István kapja a legígéretesebb pályakezdő díját

A Színházi Kritikusok Céhe tagjainak szavazatai alapján Nagy Péter István kapja a legígéretesebb pályakezdő kategória díját. A díjátadóra szeptember 12-én kerül sor a Bethlen Téri Színházban.

A Színházi Kritikusok Céhe idén szeptemberben 42. alkalommal adja át a Színikritikusok díját. Mivel az elmúlt időszakot a koronavírus-járvány jelentős mértékben befolyásolta, a céh tagjai ideiglenesen átalakított kategóriákban a 2019/2020-as és a 2020/2021-es évadok emlékezetes és fontos teljesítményeit ismerik el. További változás, hogy idén nem a jelöltek listáját, hanem a díjazottak nevét egyenként hozzuk nyilvánosságra a díjátadó est előtti hetekben.

Először az 1998/1999-es évadban szavaztunk a legígéretesebb pályakezdőkre. Fontosnak tartjuk, különösen a jelenlegi helyzetben, hogy a fiatal színházi alkotók továbbra is a figyelem középpontjában maradjanak.

2021-ben a legígéretesebb pályakezdő díját Nagy Péter István kapja.

A már korábban bejelentett díjazottak:

A Színházi Kritikusok Céhe életműdíját Szakács Györgyi jelmeztervező kapja.

Posztumusz különdíjjal tisztelgünk Lengyel Anna dramaturgi, műfordítói, színházszervezői munkássága előtt.

Kurázsi díjjal ismerjük el a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit, oktatóit és dolgozóit, akik kiálltak egyetemük szabadságáért.

A Trafó – Kortárs Művészetek Házát a lezárások alatti online jelenlétért a Színikritikusok díja különdíjával ismeri el szervezetünk.

Az előző évek gáláihoz képest szerényebb ünnepségre 2021. szeptember 12-én 19 órai kezdettel kerül sor a Bethlen Téri Színházban, az eseményt azonban Facebook-oldalunkon élőben és ingyenesen közvetítjük.