Press "Enter" to skip to content

Kritikusdíj 40 – jubileumi beszélgetéssorozat kritikusokkal és alkotókkal

A Színházi Kritikusok Céhe első alkalommal az 1979/1980-as évad végén adta át a Színikritikusok díját. A 40. évforduló kapcsán beszélgetéssorozatot indítunk, amelyben kritikusokkal és díjazott alkotókkal járjuk körül, mit jelentett a díj akkor, mit jelent most, mi változott az elmúlt évtizedekben a kritika és a díjak jelentőségében. Az első vendégek: Csákányi Eszter és Nánay István.

Célunk az, hogy a kritikusi és színházi alkotói pályaképeken keresztül kirajzolódjon a kortárs magyar kritika története. A havi rendszerességgel jelentkező ingyenes beszélgetéssorozat helyszíne a Három Holló. Az első alkalomra január 29-én 17 órai kezdettel kerül sor.

A vendégek Nánay István, aki már az első voksoláskor is leadta szavazatát, valamint Csákányi Eszter, aki az elsők között kapta meg az elismerést a kaposvári Gyöngyélet-beli alakításáért, és jelentős szerepe van a díjátadók átalakításában is. A beszélgetőpartnerek Turbuly Lilla, a Színházi Kritikusok Céhének elnöke és Kovács Natália, a Színházi Kritikusok Céhének elnökségi tagja lesznek.