Press "Enter" to skip to content

Kritikusdíj 40 – Hámori Gabriella, Szűcs Katalin Ágnes, Zappe László

A Színházi Kritikusok Céhe első alkalommal az 1979/1980-as évad végén adta át a Színikritikusok díját. A 40. évforduló kapcsán beszélgetéssorozatot indítunk, amelyben kritikusokkal és díjazott alkotókkal járjuk körül, mit jelentett a díj akkor, mit jelent most, mi változott az elmúlt évtizedekben a kritika és a díjak jelentőségében. Februári vendégeink: Hámori Gabriella, Szűcs Katalin Ágnes és Zappe László.

Célunk az, hogy a kritikusi és színházi alkotói pályaképeken keresztül kirajzolódjon a kortárs magyar kritika története. A havi rendszerességgel jelentkező ingyenes beszélgetéssorozat helyszíne a Három Holló. A következő beszélgetés időpontja február 25., 17 óra.

A vendégek Hámori Gabriella, aki három alkalommal, pályakezdőként, főszereplőként és epizódalakításért is kapott kritikusdíjat, valamint két kritikus, Zappe László, aki az első voksolás óta szavaz, és Szűcs Katalin Ágnes, aki több évig volt a céh elnöke. A beszélgetést Hajnal Márton, a Színházi Kritikusok Céhének tagja vezeti.