Press "Enter" to skip to content

Kritikapályázat

Koltai Tamás kritikapályázat

A Színházi Kritikusok Céhe kritikapályázati felhívása

A színházi kritika utánpótlásának biztosítása céljából kétfordulós színikritika-pályázatot hirdetünk Koltai Tamás kritikapályázat néven, 75 éve született kollégánk emlékére és tiszteletére. A pályázatra rendszeres színházlátogató középiskolások, egyetemi hallgatók és írással hivatásszerűen foglalkozó, 17-30 éves életkor közötti színházkedvelők jelentkezését várjuk.

A pályázóktól három, a sajtóban nem publikált színikritikát kérünk, 2014-nél nem korábbi színházi bemutatóról, egyenként minimum 4000, maximum 8000 karakter terjedelemben. A jelentkezők írásait – jeligével ellátva, PDF formátumban – elektronikusan a kritikapalyazat@gmail.com mailcímre várjuk, vagy pedig nyomtatott formában, postai úton a Koltai Tamás kritikapályázat, 1241 Bp. Pf.64. postacímre. A beküldési határidő 2017. december 1. éjfél. A pályázatok kézhezvételét nyugtázzuk.

A pályamunkákat kritikusok, szerkesztők bírálják el, majd a legjobbakat meghívják a 2017/2018-as színházi évad második felére eső második fordulóba. Az első forduló győztesei három tavaszi bemutatóról írnak majd kritikát. Ekkor a cikkek véleményezésébe színházi alkotók is bekapcsolódnak.

A Koltai Tamás kritikapályázat szakmai partnerei a Színház folyóirat és a szinhaz.net, az art7.hu, a 25 éves Criticai Lapok, az Ellenfény, a Revizor – a kritikai portál és a spirituszonline.hu.

A pályadíj 250 000.- forint. A pályázat győztesei díjukat 2018 szeptemberében, a Színikritikusok díja átadó ünnepségén vehetik át.

A hivatalos pályázati kiírás és a további információk megtalálhatók lesznek a Színházi Kritikusok Céhe honlapján: https://kritikusceh.wordpress.com/

Színházi Kritikusok Céhe

A pályázóknak:

  • Elektronikusan beküldött pályázat esetén a három, PDF-formátumú írás file-neve tartalmazza a jelszót (jelszo1, jelszo2, jelszo3). A pályázó a levelében nevezzen meg egy biztonsági, másodlagos mailcímet is. Személyes adatokat a második fordulóban csak a pályázatkezelő fog ismerni, és természetesen bizalmasan kezelünk minden információt.
  • Papíron beküldött pályázat esetén a levélben lezárt borítékban legyen benne a jelige feloldása. A három írást – jelige1, jelige2, jelige3 felirattal minden oldalon ellátva – 12 pontos betűkkel, 1,5 sortávolsággal kérjük kinyomtatni. Személyes adatokat a második fordulóban csak a pályázatkezelő fog ismerni, és természetesen bizalmasan kezelünk minden információt.