Press "Enter" to skip to content

Három taggal bővült a Színházi Kritikusok Céhe

A Színházi Kritikusok Céhe 2022. május 31-i közgyűlésének határozata alapján fölvette a tagok közé Bazsányi Sándort, Kelemen Rolandot és Oroszlán Anikót.

Bazsányi Sándor kritikái, tanulmányai, esszéi, kritikái és interjúi 1993 óta olvashatók rendszeresen. Színházi tárgyú írásai a Revizoronline-on kívül az Élet és Irodalomban, a Holmiban, a Jelenkorban, a Műútban, a Pannonhalmi Szemlében és a Színházban, valamint a Nemzeti Színház Nemzeti Magazin Nézőpont rovatában jelentek-jelennek meg.

Kelemen Roland teatrológia, majd drámaírás szakon végzett a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen. Már egyetemistaként is számos fesztiválblogra írt, 2019-től pedig több publikációja jelent meg a Játéktér.ro, Színház.NET, illetve Revizoronline oldalakon. A Színház folyóirat technikai, majd szerkesztőségi munkatársa, a baltimore-i Center for International Theatre Development Linkages: Hungary nevű projektjének menedzsere.

Oroszlán Anikó színházi tárgyú írásai és tanulmányai 2005 óta jelennek meg, kritikaírással 2008 óta foglalkozik. Kritikáival, recenzióival leggyakrabban a Revizoronline-on lehet találkozni. Oktat, kutat és fordít. Publikál szakcikkeket, rendszeresen előad színháztudományi konferenciákon.Három taggal bővült a Színházi Kritikusok Céhe