Press "Enter" to skip to content

A Magyarországi Bábszínházak Találkozóján jártunk

A rendező Ciróka Bábszínház jóvoltából idén is jelentős, tíztagú kritikuscsapat nézhette végig a Magyarországi Bábszínházak Találkozójának programját. Köszönet érte!

Ez nem versenyfesztivál, ezért mi sem osztottunk díjat. Fontosnak tartottuk azonban, hogy elismerjük a teljesítményt, ezért a céh teljes tagsága nevében a frissen végzett bábszínészeknek és bábrendezőknek útravalót adtunk és ígéretet tettünk:

„Nem a legjobb pillanatban jártatok egyetemre, és nem is a legjobb pillanatban diplomáztok. Itt és most nehéz időszakát éli a független kultúra, ám a bizonytalanság ellenére, vagy talán éppen emiatt, nagy szükség van rátok, fiatal alkotókra. Arra, hogy kompromisszumok nélkül dolgozzatok, hogy új nézőpontokat, alkotói stratégiákat mutassatok fel, hogy jelentsétek a jövőt és a folytonosságot a kortárs művészetben. Ez egyszerre öröm és felelősség, de biztosak vagyunk benne, hogy állni fogjátok a sarat. Mi, a Színházi Kritikusok Céhének tagjai pedig ígéretet teszünk arra, hogy figyelemmel követjük a pályátokat, és drukkolunk nektek.”

Álljon itt a fiatalok névsora:

– színművész – bábszínész szakirány: Ács Petra, Bánky Sára Gyöngyi, Bartha Bendegúz, Bartos Ágnes, Csarkó Bettina, Csernák Norbert, Horgas Ráhel Anna, Hrisztov Toma, Kedves Csaba, L. Nagy Attila, Podlovics Laura, Szekeres Máté

– színházrendező – bábszínházi rendező szakirány: Cseri Hanna Júlia, Ecsedi Csenge Berta, Fodor Orsolya, Gardenö Klaudia, Maróthy Anna Zorka, Siflis Anna

És akik részt vettek a fesztiválon: Balogh Gyula, Dömötör Adrienne, Gergics Enikő, Herczog Noémi, Jászay Tamás, Papp Tímea, Puskás Panni, Rádai Andrea, Stuber Andrea, Turbuly Lilla céhtagok, valamint a Játéktér, a Revizor és a Színház közös programjának mentoráltja, Sándor Panka.